22. huhtikuuta 2014

161. Ratsastamassa Aramaralla

Moikka kaikille! Olinkin koko viikonlopun reissussa, joten en sieltä pystynyt postauksia oikein tekemään. Mutta nyt ollaan kotona niin pystyn :)

Elikkäs olin lauantaina yksityistunnilla Aramaralla. Ratsastin Jessica-ponilla, niille jotka eivät kyseistä ponia tiedä, niin Jessica on connemaraponi ja säkää siltä löytyy vähän reilu 140cm.

Tunnilla mentiin ympyrällä koko ajan ja tehtävänä yleisesti oli saada poni käyttämään paremmin takasiaan ja liikkumaan omalla moottorilla. Alotettiin ihan käynnissä pysäytyksillä ja siitä jatkettiin ravi-käynti-siirtymisillä. Jessica oli alkuun todella tahmea ja sitä saikin pyytää eteenpäin oikein kunnolla.

Siirtymisien jälkeen tehtiin kahdeksikkoa ympyrällä. Tämän tehtävän aikana poni alkoi vasta toimimaan ja liikkumaan kunnolla. Videolta näette paremmin, mutta kun poni alkoi liikkumaan oikeinpäin niin se tuntui kyllä mahtavalta! (Jessica on siis laiska alkeisratsu ;D) Loppuun tehtiin vielä muutama laukannosto. Laukassa olikin työtä, eikä se oikein sujunutkaan ainakaan yhtä hyvin kuin ravi. Sitten eteenalas loppuravit ja kävelyt. Ponille kiitokset ja vietiin se tarhaan ruokailemaan :)

Ps. Lisään heti tänne tunnista videota, kun saan ne (;






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti